Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

2017-04-11

/Files/images/2016-2017__navchalniy_rk/dodatki_/апрпогшшщ0щщз.jpg

У тиші врочистій до пам’яті йдем,
Що в серці відлунює грізно.
В святому мовчанні над Вічним вогнем
Схиляється Мати – Вітчизна.

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів – це пам’ятна для нашого народу дата. Відзначають її 11 квітня не один рік поспіль, бо саме 11 квітня 1945 року в’язні концтабору Бухенвальд почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців.

В цей день в нашій школі відбулося вшанування тих людей, котрі багато років тому відчули на собі подібне лихо. Всі разом згадали тих, хто був за колючим дротом гітлерівських катівень, хто навіки залишився там – у безіменних могилах чи печах крематоріїв, і тих, хто вижив усім смертям на зло, живучи за мертвих.

  • Історичний вісник « 11 Квітня – День визволення в’язнів фашистських концтаборів».
  • Круглий стіл для учнів 10-11 класів «Доля жінки в концтаборах Третього рейху» (за роботою МАН учениці – випускниці Тищенко Алли).
  • Конкурс учнівських творів «Це не повинно повторитися».
  • Виховні години «Уроки пам’яті людської»(5 клас), «Забути цього неможливо»(6 клас), «Дитячі голоси Саласпілсу»(7 клас), «Дитинство за колючим дротом»(8 клас), «Якщо на землі є пекло…»(9 клас), «Неповнолітні в’язні нацистських концтаборів»(10 клас), «Опалені душі і серця»(11 клас).
  • Виставка художньої літератури « Дитинство за колючим дротом».

Сторінки минулого не треба забувати ніколи. Важкий шлях пройшло «покоління війни» - голод, тяжка, виснажлива праця та багато інших випробувань. Головне, щоб це більше не повторилося. «Щоб не повторилося»-, відлунює сьогодні в наших серцях.

ЗНВР Гресько Н.П.

Кiлькiсть переглядiв: 140

Коментарi