Революція Гідності та Свободи: як це було…

2017-11-21

Патріотизм – це одна із ланок людського характеру. Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, заставляючи робити великі і малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини. Саме він породжує впевненість у собі, волю в перемогу, віру в свою націю, свій народ.

З метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, прищеплення любові до Батьківщини, виховання національно-патріотичної свідомості, розвитку бажання стати гідними громадянами України в нашій школі було проведено ряд заходів.

Протягом тижня ( 14-21 листопада) в читальному залі діяла виставка « Вільні творять майбутнє». Її організувала бібліотекар школи Надуда Т.В. разом з членами гуртка « Книжковий клуб» .

Інформаційний вісник цього разу працював в іншому режимі. А тому учасники освітнього процесу мали змогу ознайомитись з художнім словом,присвяченим даним подіям.

Класні керівники 5-7 класів провели єдину виховну годину на тему: «Революція Гідності та Свободи: як це було…» , де учні мали змогу більш детальніше дізнатися про початок Революції та її героїв, також було показано відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу, відданість волонтерів та підтримку усього населення.

Цікавим та змістовним був круглий стіл «Моя громадянська позиція» (8-11 класи), який відбувся 21 листопада . Ведучі нагадали присутнім про героїчні події тих «чорних» днів листопада 2013 року та лютого 2014року, про початок національної революції. Розповідь супроводжувалась документальними кадрами «Хроніка Революції Гідності ». Насамкінець усі присутні вшанували пам’ять Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це довести, що їх жертва не була марною. А ще: не допустити, щоб подібне повторилось.

Кiлькiсть переглядiв: 160

Коментарi