Звіт про Тиждень безпеки дорожнього руху

2017-11-22

/Files/images/2017-2018_navchalniy_rk_/listopad/1-2-1.jpg

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах міста. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених правил дорожнього руху.

Відповідно до листа департаменту освіти і науки КОДА від 09.11.2017 №12-01-13/3910 «Про проведення Тижня безпеки дорожнього руху» , листа управління освіти, молоді та спорту Баришівської РДА № 214 від 16.11.2017 року, з метою ознайомлення та закріплення знань правил дорожнього руху у Семенівській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено тиждень безпеки дорожнього руху. Відповідно до тематики тижня в школі проводилися ряд заходів, націлених на підвищення обізнаності правил дорожнього руху. Серед учнів 5-7 класів відбувся конкурс на кращий учнівський малюнок «Твій друг - безпечний рух».

Учні 1-4 класів переглянули відео урок «Небезпеки, які можуть вам зустрітися по дорозі до школи», а учням 5-11 класів було презентовано відео хвилинку «Безпека дітей на дорозі». Класоводами, класними керівниками проводилися бесіди з учнями 1-11 класів : «Дорога не для гри», «Ми чемні пішоходи, а ви чемні водії», «Безпека на дорозі – це життя». Учні 8-11 класів прослухали лекцію шкільної медсестри на тему: «Перша домедична допомога при ДТП».

Отже, варто сказати, що проведення заходів такого характеру в школі є на сьогодні дуже потрібними та дієвими, оскільки, кожен з нас не знаючи основних «законів вулиці» може потрапити в дуже прикру, а часом трагічну ситуацію. Дотримання правил дорожнього руху може зберегти життя і здоров’я учасників дорожнього руху та відвернути негативні наслідки.


Вчитель основ здоров’я Шендрик О.М.

Кiлькiсть переглядiв: 245

Коментарi