Святкування Міжнародного дня рідної мови

2017-02-21

/Files/images/2016-2017__navchalniy_rk/lyutiy/CAM00069.jpg

21 лютого – Міжнародний день рідної мови - цьогоріч у Семенівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначили по особливому, адже цього дня в школу завітав поважний гість, Микола Луків, український поет, громадський діяч, член Спілки письменників України, заслужений діяч мистецтв України , академік Української екологічної академії наук, головний редактор журналу Дніпро , автор багатьох популярних пісень, людина, закохана в рідну землю.

Також на зустрічі були присутні Олег Євгенійович Кищук, депутат Київської обласної ради , Анна Василівна Деркач, депутат Баришівської районної ради. Олег Євгенійович, з нагоди свята, подарував бібліотеці школи книгу Володимира Гонського « Людина і нація», книгу про боротьбу за Україну в її соціофілософському, політичному та історичному вимірах. Від Анни Василівни гарним подарунком стала книга Анастасії Дмитрук , учасника Майдану , «Верните нам наше небо».

У святково прибраній залі з нетерпінням чекали Миколу Луківа учні школи, вчителі, батьки, односельці. З перших хвилин поет захопив слухачів рядками вірша «Матері» :

За все, що маю дякую тобі,
За все, що маю і що буду мати…
Ночами сняться зорі голубі
І вишні білі на причілку хати. …

Зі сльозами на очах ці слова слухали дорослі, діти, затамувавши подих, вдивлялися в очі поета. Найбільше запам’яталися поезії « У дитячому будинку», « Чи може ворог стати другом?», « Крук», « На хуторі Надія», « Павук снує невтомно сіті», « Жарт!, «Епілог».

Незчулися, як швидко збіг час, призначений для зустрічі. В душах присутніх залишилися теплі враження від зустрічі. Маємо надію, що таке свято в нашій школі не останнє і чекаємо на майбутні зустрічі.

Окремо хочеться подякувати Наконечному Григорію Прохоровичу, голові фермерського господарства «Віра, Надія, Любов», який і допоміг організувати цю зустріч з поетом.

Адміністрація, педагогічний, батьківський та учнівський колективи Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

/Files/images/2016-2017__navchalniy_rk/lyutiy/CAM00096.jpg/Files/images/2016-2017__navchalniy_rk/lyutiy/CAM00075.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 127

Коментарi